Κατερίνη: Σε τιμές κόστους διέθεσαν 24 τόνους πατάτας

Συνολικά 24 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου πουλήθηκαν σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης σε τιμή 0,25 ευρώ το κιλό, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.

Οι παραγγελίες είχαν γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης, ένας από τους στόχους της οποίας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Η παράδοση του προϊόντος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, και με απόλυτη τάξη, στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης.

Η πρωτοβουλία της

Εθελοντικής Ομάδας είχε σαν αποτέλεσμα, ελληνική αλυσίδα Super Market της Β. Ελλάδας η οποία δραστηριοποιείται και στο Ν.  Πιερίας, να βγάλει σε προσφορά πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 Ευρώ το κιλό, από 0,70 που πουλούσε πριν.

Στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας προς τους παραγωγούς απ΄ όλη την Ελλάδα, για την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό, έχουν ανταποκριθεί ήδη δεκάδες γεωργοί από την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, τη Δράμα και άλλες περιοχές.

Τέλος η Εθελοντική Ομάδα ανακοίνωσε ότι η διαδικασία υποβολής νέων παραγγελιών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, αφού πραγματοποιηθεί η πρώτη διανομή με διαφορετικό παραγωγό, ώστε να βοηθηθούν όλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα