Πεπόνης – Μουζακίτης: «Ποιοι μας πίεσαν»

«Δεν είμαι υποτακτικός του κυρίου Υπουργού» - Έγγραφα ντοκουμέντο φέρνει στο φως το newsbomb.gr

του Παναγιώτη Σουρέλη

Τις αναφορές των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, που παραιτήθηκαν (προσωρινά) καταγγέλλοντας, ότι δέχθηκαν άνωθεν πιέσεις και απειλές σε υποθέσεις που χειρίστηκαν, φέρνει σήμερα στο «φως» το newsbomb.

Αποκαλύπτουμε

τα έγγραφα – «φωτιά» με τα όσα υποστήριξαν οι δύο Εισαγγελείς, οι καταγγελίες των οποίων απείλησαν με κατάρρευση το «οικοδόμημα» της Δικαιοσύνης και προκάλεσαν πολιτική αναταραχή.

Οι υποδείξεις του Υπουργού και το «κυνηγητό» του Γραμματέα μέχρι το ασανσέρ…

Στις 5 Ιανουάριου 2012 ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών και Αναπληρωτής Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Σπύρος Μουζακίτης, σε έγγραφες διευκρινήσεις του προς τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του Γρηγόρης Πεπόνης δέχθηκαν πιέσεις, όταν παρήγγειλαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των CDS, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Νίκος Παπανδρέου.

Έναυσμα για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το οποίο αναφερόταν σε πιθανή ανάμειξη προσώπου συγγενικού του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες ασφαλιστικών προϊόντων σχετιζομένων με το οικονομικό χρέος της Ελλάδος.

Ο Γρηγόρης Πεπόνης ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των CDS στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την σύμφωνο προς τούτο γνώμη του εποπτεύοντος Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Νικολάου Παντελή.

Όπως σημειώνει ο Σπύρος Μουζακίτης, κατά την επίσκεψη των δύο Εισαγγελέων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εξεπλάγησαν από τις υποδείξεις του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Κατά την προαναφερομένη επίσκεψή μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Υπουργός μετά την διατύπωση των διαβεβαιώσεων για την παροχή των αναγκαίων για την λειτουργία του Γραφείου, ζήτησε από τον κ. Πεπόνη, παρουσία εμού και του κ. Γενικού Γραμματέας, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η προκαταρκτική αυτή εξέταση, η οποία είχε παραγγελθεί προ μιας ή δύο εβδομάδων. Η αναφορά αυτή του κ. Υπουργού στη συγκεκριμένη ποινική προκαταρκτική δικογραφία με εξέπληξε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ουδέποτε κατά την επί είκοσι εννέα σχεδόν έτη υπηρεσία μου ως Εισαγγελέας, άκουσα ποτέ κατά τις επισκέψεις μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναφέρονται οι εκάστοτε κ.κ. Υπουργοί σε ποινικές υποθέσεις. Ο δεύτερος ήτο το γεγονός ότι η αναφορά αυτή δεν σχετιζόταν με κάποια ποινική υπόθεση η οποία βρισκόταν εν εξελίξει επί μήνες και είχε ενδεχομένως υπερβεί τα επιτρεπτά δικονομικά όρια. Με εξέπληξε δε έτι περαιτέρω το γεγονός ότι και κατά την έξοδό μας από το Γραφείο του κ. Υπουργού, μας συνόδευσε μέχρι τον ανελκυστήρα ο κ. Γενικός Γραμματέας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα για όσον το δυνατόν πιο σύντομη περάτωση της προκαταρκτικής εξετάσεως επί της συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα