Bloomberg: Καθοριστική η Δευτέρα για την Ελλάδα

Οι Έλληνες αξιωματούχοι θα συναντηθούν με τους Ευρωπαίους για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο που θα βγάλει την οικονομία της…

Η χώρα μπορεί να ξεμείνει από χρήματα το συντομότερο τις αρχές Απριλίου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, γράφει και το Bloomberg. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία πέντε ημερών για να καταθέσει την πλήρη και κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί από τους θεσμούς, πριν υποβληθεί στη διαδικασία της έγκρισης από το Eurogroup.

Σύμφωνα

με το δημοσίευμα η Ελλάδα έχει πέντε ημέρες για να εμφανίσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

Το Bloomberg αναφέρει πως πριν από το τελεσίγραφο, είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη. Εως η Ελλάδα παρουσιάσει την κοστολογημένη λίστα, το θέμα της χρηματοδότησής της παγώνει, είπαν ομόφωνα οι Ευρωπαίοι. «Ο Τσίπρας πρέπει να δείξει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να οικοδομήσει ξανά κλίμα εμπιστοσύνης και να τηρήσει τις υποσχέσεις της».

Οσον αφορά το ελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. του ΤΧΣ οι Ευρωπαίοι παραμένουν ανοικτοί, σημειώνεται στο δημοσίευμα, αρκεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολούθως το δημοσίευμα αναφέρεται στην ΕΚΤ, που αύξησε το ανώτατο όριο της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες μέσω του ELA.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα σημειώνει τη σπουδαιότητα της Δευτέρας για την Ελλάδα, αν θα καταφέρει να περάσει το τεστ. Αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για τις μεταρρυθμίσεις
Μόλις παραδοθεί η λίστα, θα πρέπει να εξεταστεί και στη συνέχεια να γίνει Eurogroup τη μεθεπόμενη εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα