Υεμένη: Πάνω από 10 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σε συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, η οποία επλήγη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε τη νύχτα η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας.

«Δεκατρείς πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν κατά τις σαουδαραβικές επιδρομές τη νύκτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα μέλη της υπηρεσίας με τη βοήθεια κατοίκων αναζητούν θύματα στα ερείπια των επτά κατοικιών οι οποίες

επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς.

Οι κατοικίες βρίσκονται σε συνοικία που συνορεύει με το διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά και μία αεροπορική βάση, ο κοινός διάδρομος προσγείωσης των οποίων έγινε στόχος των αεροπορικών επιδρομών, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε τη νύχτα στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη, στην οποία δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν «περισσότερες από δέκα χώρες», για την υποστήριξη του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες αντιμέτωπος με την προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Η επιχείρηση αποτελεί, σύμφωνα με το Ριάντ, απάντηση στην επίθεση των Χούτι και των συμμάχων τους, οι οποίοι προήλασαν χθες προς το Άντεν, όπου έχει καταφύγει ο πρόεδρος της Υεμένης αφού διέφυγε από τη Σαναά.

Keywords
Τυχαία Θέματα