Ανατροπές στη φορολογία

Προ των πυλών βρίσκονται οι φορολογικές ανατροπές, με το οικονομικό επιτελείο να θέλει να προσπαθεί να αφαιρέσει το φορολογικό βάρος από τα χαμηλά εισοδήματα, ώστε να επιβαρυνθούν τα μεσαία και τα υψηλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο την αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων σχεδιάζουν μεγάλη αύξηση του αφορολόγητου και ταυτόχρονα αύξηση του ΦΠΑ στα μη βασικά είδη επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν στο τραπέζι της συζήτησης να έχει πέσει η αύξηση

του αφορολόγητου ορίου στις 15.000 ευρώ (δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος οι μισθωτοί μέχρι και τα 1.000 -1.200 ευρώ το μήνα) και ταυτόχρονα η μετάταξη ορισμένων ειδών, μη βασικών (όχι δηλαδή στο ψωμί ή στο γάλα αλλά ούτε και στα ξενοδοχεία) και υπηρεσιών από τον μεσαίο στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (δηλαδή από το 13% στο 23%).

Ταυτόχρονα, υπό εξέταση βρίσκεται η νέα φορολογική κλίμακα, με αύξηση των συντελεστών φόρων για τα υψηλά (ή και κάποια από τα μεσαία) εισοδήματα, ακόμη και στο 45% με 50% ενώ έτοιμο είναι το σχέδιο για επιβολή νέων έκτακτων φόρων στα ποτά (και μάλλον όχι στα τσιγάρα) ενώ παραμένουν και οι εισηγήσεις για αυξήσεις ΦΠΑ, τουλάχιστον στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

sofokleousin

Keywords
Τυχαία Θέματα