Βυθισμένη ήπειρος

Μέρος της Παγγαίας, της υπερηπείρου, που διαχωρίστηκε για να δώσει τις ηπείρους όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, φαίνεται πως εντόπισαν επιστήμονες, στις ακτές της Βραζιλίας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πλάκες με ίχνη από γρανίτη, πέτρωμα που σχηματίζεται μόνο στην ξηρά, και μεγάλες ποσότητες χαλαζιακής άμμου, 1.500 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Γεωλογίας (CPRM) Ρομπέρτο Βεντούρα Σάντος θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις, ενώ εκφράζεται η πεποίθηση ότι τα στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός υποθαλάσσιου αδαμαντωρυχείου.

«Πιθανότατα
πρόκειται για την βραζιλιάνικη «Ατλαντίδα». Κάνουμε λόγο για χαμένη Ατλαντίδα περισσότερο από συμβολική άποψη. Προφανώς δεν περιμένουμε να βρούμε μια χαμένη πόλη στη μέση του Ατλαντικού. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι έχουμε βρει μια ήπειρο στη μέση του ωκεανού, θα είναι μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη με διάφορες επιπτώσεις όσον αφορά την επέκταση της υφαλοκρηπίδας και γενικά για την επιστήμη της γεωλογίας», δήλωσε ο Σάντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα