Σλοβενία: Απολύσεις στην τράπεζα NLB

Σε απολύσεις περίπου 700 υπαλλήλων της και κλείσιμο του 1/3 των καταστημάτων της προχωρά η μεγαλύτερη τράπεζα της Σλοβενίας NLB, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου 24ur.com.

Όπως σημειώνεται, «για να επιβιώσει η τράπεζα χωρίς νέα εισροή ρευστότητας από τα χρήματα των φορολογουμένων, πρέπει να προχωρήσει σε
δραστικές περικοπές».

Στο μεταξύ, η NLB ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για την αναδιοργάνωση της τράπεζας είναι σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές του 2013 και εισέρχονται στο τελικό τους στάδιο.

Μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης από τη διοίκηση με τους υπαλλήλους και τα συνδικάτα, το σχέδιο θα ανακοινωθεί δημόσια, τονίζεται στην ανακοίνωση της NLB.

Στόχος της διοίκησης είναι να επανακτήσει η NLB τη σημαντική της θέση στην αγορά, μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις τραπεζικές εργασίες που έχουν υψηλότερη προστιθέμενη αξία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, «οι περικοπές προσωπικού θα είναι αναπόφευκτες σε αυτή τη διαδικασία (αναδιοργάνωσης)» ενώ «οι απολύσεις στην τράπεζα ξεκίνησαν στο τέλος του 2011 και θα συνεχιστούν με μεγαλύτερο ή μικρότερο ρυθμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα