«Βούλγαροι Ρομά μας έδωσαν τη Μαρία»

Το γύρο του κόσμου, με εκτενή ρεπορτάζ στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης, κάνει η υπόθεση της ανήλικης, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η απολογία του 39χρονου που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως πατέρας της και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, επίσης Ρομά. Αυτή την ώρα απολογείται η 40χρονη σύντροφός του, η οποία παρουσιαζόταν ως μητέρα του παιδιού. Το κορίτσι παραμένει στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες ήδη έδειξαν ότι είναι 5 - 6
ετών και όχι τεσσάρων, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό γέννησης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εκτιμά πως βρίσκεται στα χνάρια κυκλώματος εμπορίας βρεφών. Μάλιστα, ξεπερνούν τις 40 οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, για τέτοιες υποθέσεις.

ΗΑστυνομία προχώρησε σε 105 προσαγωγέςκαι 9 συλλήψεις κατά τη διάρκεια σημερινήςεπιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά σεΖεφύρι και Μενίδι. Ελέγχθησαν 230 άτομακαι 50 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία,το πρώτο 9μηνο του 2013 έγιναν 609 αστυνομικέςεπιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στηνΑττική.

Εν μέσω πάντως του σάλου και της συγκίνησης που προκλήθηκε, πληθαίνουν και οι φόβοι για στοχοποίηση των Ρομά.

Η υπόθεση κινητοποιεί και την πολιτεία, με το υπουργείο Εσωτερικών να προαναγγέλλει αλλαγές στον τρόπο καταχώρησης των γεννήσεων, με εξέταση DNA, σε περίπτωση που παιδί γεννηθεί εκτός νοσοκομείου ή μαιευτηρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα