Βουλγαρία: αυξήσεις σε χαμηλόμισθους

Αύξηση θα πάρουν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημόσιου οργανισμού ταχυδρομείων της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας Νταναίλ Παπάζοφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, έπειτα από συνεννόηση με τα συνδικάτα, η αύξηση στους χαμηλόμισθους θα γίνει από τη 1η Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 θα υπάρχει ειδικό κονδύλι για την κάλυψη των καθυστερημένων πληρωμών των ταχυδρομικών υπαλλήλων από τα περασμένα έτη.

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται, ούτε υπήρχε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου οργανισμού, επειδή "η ιδέα ήταν να

προσελκυστεί στρατηγικός επενδυτής στα 'Βουλγαρικά Ταχυδρομεία', αλλά δεν παρουσιάστηκαν υποψήφιοι επενδυτές".

Οι δηλώσεις του κ. Παπάζοφ έγιναν έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Βουλγαρίας Πλάμεν Ντιμιτρόφ, υπό το "βάρος" των υπαλλήλων του οργανισμού που διαδήλωσαν, σήμερα, στη Σόφια, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του οργανισού και να ζητήσουν αύξηση 10% των μισθών τους.

Ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (ΒΝΡ) ότι το φθινόπωρο, "κύμα" απεργιών θα κατακλύσει τη χώρα σε περίπτωση που δεν ληφθούν, άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης στον ενεργειακό τομέα, τα ανθρακωρυχεία, τους σιδηροδρόμους και σε άλλους κλάδους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα