Βήμα, βήμα προς τη συμφωνία

Το πλάνο για την θετική ολοκλήρωση της συμφωνίας, το οποίο συζητήθηκε και με τον Νίκο Νοτιά, παρουσίασε στους Supporters ο Έλληνας εφοπλιστής Δημήτρης Βιντιάδης.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση του Δημήτρη Βιντιάδη με αντιπροσωπία των Supporters. Μετά την συμφωνία του με τον Νίκο Νοτιά, ο Έλληνας εφοπλιστής τα είπε και με τον δεύτερο μεγαλομέτοχο της ομάδας, τους Supporters, προκειμένου να συζητήσουν και ζητήσει την στήριξή τους για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να έρθουν νέοι επενδυτές στον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο.

Τους Supporters

εκπροσώπησαν οι Κασνακίδης, Γρυσμπολάκης και Μπρουσιανός. Και οι τρεις αντιλήφθηκαν ότι ο Χιώτης εφοπλιστής, είναι πολύ ζεστός για την είσοδό του στην ΠΑΕ. Το πλάνο είναι το εξής: να βάλουν οι υποψήφιοι επενδυτές ένα αρχικό κεφάλαιο κοντά στα 5 εκ. ευρώ και να δεσμευτούν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα καλύψουν το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ (συνολικά 13 εκ. ευρώ), προκειμένου να περάσει στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι Supporters συμφώνησαν με τον Βιντιάδη (όπως έκανε και ο Νοτιάς) να υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας που θα παραχωρεί εν λευκώ τη διοίκηση της εταιρίας στους νέους επενδυτές, με μοναδικό όρο να αποκτήσουν την πλειοψηφία μόνο στην περίπτωση που θα καλύψουν το συνολικό ποσό που απαιτείται για να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της έως τον Ιούνιο.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η οριστική απόφαση των υποψήφιων επενδυτών, και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει η περίπτωση να αποφασιστεί τελικά από τους νέους επενδυτές να καλύψουν εξ αρχής το σύνολο της αύξησης Μ.Κ. (περίπου 10,2 εκ. ευρώ) και να πάρουν την πλειοψηφία με το «καλημέρα».

Παράλληλα, δεν αποκλείεται εντός των ημερών να αρχίσει και έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ από ορκωτούς ελεγκτές, προκειμένου να γίνει πιστοποίηση των στοιχείων που έχουν δοθεί από τη νυν διοίκηση στους υποψήφιους επενδυτές.


Πηγή:Gazzetta
 

Keywords
Τυχαία Θέματα