«Τοξικός ο πολιτικός καιροσκοπισμός»

Τον τίτλο «Ανακαλύψτε τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας» φέρει το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNΝ.

«Οι δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν μια στιγμή της αλήθειας. Από την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, οι ηγέτες αγωνίζονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες και σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, και υπογραμμίζει
πως οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη συμβατική πολιτική και απογοητευμένοι από την απουσία αποτελεσματικών πολιτικών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κοινωνιών.

Αναφέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα υπογράμμισε πως οι νέοι Έλληνες που είναι τώρα αντιμέτωποι με το 60% της ανεργίας δεν ευθύνονταν για την κρίση.

«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας και έλλειψης ευκαιριών, κάτι που έχει τροφοδοτήσει τον πολιτικό εξτρεμισμό στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη και όχι να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση μίας κοινής ατζέντας μεταρρυθμίσεων. Τέτοιος πολιτικός καιροσκοπισμός είναι τοξικός. Στην Ελλάδα, παρέτεινε την κρίση, καθυστέρησε μεταρρυθμίσεις και κόστισε ακριβά».

Αναφερόμενος στην πρότασή του για δημοψήφισμα, εξήγησε πως έγινε προκειμένου να δώσει στο λαό την κυριότητα της διαδικασίας για το πρόγραμμα διάσωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα