Τουρκία: Βομβάρδισαν θέση τζιχαντιστών

Το τουρκικό πυροβολικό έβαλε σήμερα εναντίον θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία, σε απάντηση για ένα βλήμα όλμου που εβλήθη προς το τουρκικό έδαφος, κάτι που κάνει για πρώτη φορά εναντίον αυτών των εξτρεμιστικών παρατάξεων, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

«Τέσσερις βολές πυροβολικού έγιναν την 15η Οκτωβρίου εναντίον θέσης που βρίσκεται κοντά στην πόλη Αζάζ και ανήκει στην Οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, μια σκληροπυρηνική παράταξη που συνδέεται με την αλ-Κάιντα», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση
του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «τα πυρά αυτά αποτελούν απάντηση για την πτώση στο τουρκικό έδαφος, κοντά σε θέση της Χωροφυλακής, ενός βλήματος όλμου το οποίο δεν εξερράγη».

Το τουρκικό πυροβολικό απαντά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο σε όλα τα πυρά που προέρχονται από τη Συρία. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο στρατός βάζει στόχο μια τζιχαντιστική οργάνωση.

Η Τουρκία εξέφρασε την ανησυχία της για την προώθηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων σε περιοχές κοντά στα σύνορά της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε ερωτηθεί για την παρουσία τζιχαντιστών ανταρτών στα Συρο-τουρκικά σύνορα και είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξη που παρέχει στους «τρομοκράτες» που μάχονται για να ανατρέψουν το καθεστώς του.

Η Άγκυρα διέψευσε την ύπαρξη οποιασδήποτε συνεργασίας με αυτούς τους εξτρεμιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα