«Πολύ σοβαρή η διαφορά Αναστασιάδη-Δημητριάδη»

Την άποψη ότι η διαφορά μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ), Πανίκου Δημητριάδη, δεν αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, «αλλά είναι πολύ πιο σοβαρή», διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν
είναι θέμα κακών σχέσεων», αλλά, όπως εξήγησε, «είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό, το οποίο θεσμικά δεν εμπίπτει της δικής μου αρμοδιότητας για να το σχολιάσω περαιτέρω».

Σε παρατήρηση, αν η διαφωνία μεταξύ Προέδρου και διοικητή έγκειται στην πορεία της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο υπουργός απάντησε «δεν είναι καν διαφωνία. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο αν όντως προχωρήσει θα αφορά τη διένεξη μεταξύ δύο ανεξάρτητων Αρχών».

Σε άλλη ερώτηση, αν η αντιπαράθεση μεταξύ προεδρίας και Κεντρικής Τράπεζας(ΚΤ) έχει σχέση με «επιλήψιμες πράξεις και ενέργειες του διοικητή», ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να πει: «Εσείς το λέτε και δεν θέλω να το σχολιάσω περαιτέρω, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα». Αναφορικά με την αλληλογραφία μεταξύ Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και διοικητή της ΚΤ, ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, εξηγώντας ότι δεν έχει το δικαιώματα να σχολιάζει την οποιαδήποτε αλληλογραφία του Προέδρου του κράτους με τον οποιονδήποτε.

Επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος παρέπεμψε το αίτημα του διοικητή για συνάντηση με τον ίδιο στον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον διοικητή ότι θα μπορούσε η συνάντηση μεταξύ των δύο να γίνει αύριο στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε ερώτηση, αν οι σχέσεις του ιδίου με τον διοικητή προσωπικά είναι καλές, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «επί της ουσίας είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ΚΤ. Δεν είναι μόνο ο διοικητής η Κεντρική Τράπεζα, παρατήρησε ο υπουργός, ο οποίος είπε ότι «στην ΚΤ εργάζονται κι άλλοι ικανοί λειτουργοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα