«Το Μεγάλο μας Τσίρκο»

Το βαθιά πολιτικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», 40 χρόνια μετά το ιστορικό του ανέβασμα το 1973, επανέρχεται με σκηνοθέτη τον Σωτήρη Χατζάκη και μια σειρά αξιόλογων πρωταγωνιστών όπως είναι ο Γιώργος Αρμένης, η Μαρίνα Ασλάνογλου, ο Τάσος Νούσιας.

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση, την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο Κατράκειο θέατρο

Νίκαιας, στις 19 Ιουλίου στο Θέατρο Δημήτρης Κιντής στην Ηλιούπολη, στις 20 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη και στις 21 Ιουλίου στο Λαύριο.

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μας άφησε πίσω αυτό το ιστορικό χρονικό που ξαναήρθε στη σημερινή πραγματικότητα. Γιατί τότε ήταν μια συγκεκριμένη ανάγκη με ένα συγκεκριμένο στόχο, που ήταν ένας σχιζοφρενής δικτάτορας, άλλοι τρεις μαζί και πίσω από αυτούς βλέπαμε ένα όνειρο», είπε ο Γιώργος Αρμένης, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Βάνα Λυκομήτρου.

Σε αντιστοιχία με το σήμερα, όπου δεν υπάρχει αυτός ο στόχος, συνέχισε ο κ. Αρμένης, «είναι πολλοί οι εχθροί μας που έχουν πλακώσει στη χώρα μας και μας κουνάνε το δάχτυλο συνέχεια. Και δεν ξέρουμε με ποιον να τα βάλουμε. Και το έργο πια είναι τραγικά επίκαιρο σήμερα γιατί μιλάει για τα ίδια πράγματα, για τα ίδια «yes», που έχουμε πει - όχι ο λαός όσο οι αρχηγοί- και ξανά έρχεται έτσι στην επικαιρότητα».

Η παράσταση δεν χρειάστηκε καθόλου να προσαρμοστεί στο σήμερα. «Ίσα -ίσα», πρόσθεσε, «που βγαίνουν και άλλα πράγματα από αυτήν, που τότε δεν έβγαιναν. Είναι μια λαϊκή παράσταση. Είμαι 69 ετών, έχω γεννηθεί μέσα στην Κατοχή, αλλά έχω ακούσει γι αυτήν, δεν την έχω ζήσει. Είναι διαφορετικό να τη ζεις και διαφορετικό να την ακούς. Σήμερα, έχουμε μια βρωμερή κατοχή με ανθρώπους που εμπαίζουν τη χώρα μας. Είναι ντροπή για αυτούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα