Bασικός ύποπτος είναι το ΙΚ

Υπόθεση που "ξεπερνά τα τουρκικά σύνορα" χαρακτηρίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου το προχθεσινό μακελειό στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι βασικός ύποπτος είναι το Ισλαμικό Κράτος και πως οι αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους δύο καμικάζι που παρέσυραν στον θάνατο 128 αριστερούς διαδηλωτές.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέστειλε έως την Παρασκευή τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου και δήλωσε ότι εφεξής το

κεντρικό του σύνθημα θα είναι "ενότητα εναντίον της τρομοκρατίας".

Από την πλευρά του, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών το οποίο κάνει λόγο για "κράτος δολοφόνο" ανέφερε ότι εξετάζει την ακύρωση όλων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων. Στην προηγουμένη προεκλογικό περίοδο του Ιουνίου οι συγκεντρώσεις του κόμματος είχαν γίνει δύο φορές στόχος δολοφονικών επιθέσεων.

Στην Άγκυρα μεταβαίνει την Κυριακή η Άγκελα Μέρκελ για συνομιλίες σχετικά με ζητήματα ασφαλείας, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τη σύγκρουση στη Συρία.

"Χρειαζόμαστε μια συντεταγμένη κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. στο Αιγαίο, η οποία θα επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας" διαμηνύει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα