Mε τη διαδικασία του "επείγοντος" το πολυνομοσχέδιο

Εντός της ημέρας και με τη διαδικασία του "επείγοντος" κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα, που ανοίγουν το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. ευρώ προς τη χώρα. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αύριο στις 9,30 το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη

διαδικασία συζήτησης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται στα προεδρεία των επτά Διαρκών Μονίμων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, μετά τις σημερινές ψηφοφορίες, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αξιοποίηση του παραιτηθέντος Υφυπουργού των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ως αντιπροέδρου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Για να βγει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει αύριο και μεθαύριο να συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, και την Πέμπτη και τη Παρασκευή με τη διαδικασία του επείγοντος να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Μεγάλοι χαμένοι των νέων μέτρων οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα φορολογηθούν και για ανείσπρακτα ενοίκια, οι αγρότες, αλλά και οι φοροφυγάδες, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση δύο ετών και δήμευση περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα