«Θα τα αλλάξουμε όλα ως μια συμπαγής και αποφασισμένη ομάδα»

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε και ν' αλλάξουμε τα πάντα και αυτό θα κάνουμε, σαν μια συμπαγής και αποφασισμένη ομάδα», δήλωσε ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.

Στο ερώτημα αν το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι μπορεί δημιουργήσουν φαινόμενα διάσπασης, ο Π. Ρήγας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ
είναι κόμμα που έχει κατακτήσει τη διαφορετικότητα.

«Είμαστε κόμμα δημοκρατικό και μπορούμε κάθε φορά να προσπαθούμε και να βρίσκουμε συμπτώσεις απόψεων, συνθέσεις και γενικά να έχουμε έναν κοινό τόπο. Το πρόβλημα πάντα στα κόμματα που έχουν αυτόν τον τρόπο λειτουργίας είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται. Υπάρχουν πλειοψηφίες-μειοψηφίες και κάθε φορά υπάρχει το συνέδριο που αποφασίζει τη γραμμή του κόμματος και την πολιτική κατεύθυνση που υπηρετεί, κατά την πλειοψηφική πάντα άποψη, την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Ρήγας και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει την επόμενη περίοδο να καθορίσει αυτό το πλαίσιο, τους όρους και τους κανόνες που χρειάζονται, ώστε να υπηρετηθεί η κοινωνία, όμως «δεν είναι σωστό να υπάρχει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα».

«Αν υπάρχει ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο τότε οφείλουν να γίνονται καθαρές επιλογές. Αυτή είναι η προσέγγιση που κάνουμε εμείς πάντα, και αυτό θεωρούμε ότι είναι το σωστό», ανέφερε επίσης ο Παναγιώτης Ρήγας και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχουν πάρει μία πολύ μεγάλη και βαριά ευθύνη.

«Τιμάμε και υπηρετούμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που μας έδωσε δύναμη, μας κράτησε όρθιους στην προσπάθεια την οποία κάναμε, τη μάχη την οποία δώσαμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με όλους αυτούς τους οποίους είχανε διαφορετικά σχέδια, που θέλανε να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή και ευθύνονται για όλα όσα έχουμε μπροστά μας σήμερα και για τα οποία έχουμε αναλάβει το βαρύ φορτίο να επιλύσουμε», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι «όλοι οι σύντροφοι με τις διαφορετικές προσεγγίσεις, με τις διαφορετικές συμβολές τους θα συνεισφέρουν σ' αυτό το πολιτικό πλαίσιο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει καθοριστεί».

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε εντολή να προχωρήσουμε και ν' αλλάξουμε τα πάντα και αυτό θα κάνουμε σαν μια συμπαγής και αποφασισμένη ομάδα» είπε ο κ. Ρήγας και υπογράμμισε ότι όχι μόνο οι βουλευτές αλλά και όλο το κόμμα θα συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.

Σε ερώτηση για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Ρήγας είπε πως πρόκειται για ένα προβληματικό μέτρο που πρέπει να αλλάξει, δεν έχει εξήγηση που το ζήτησαν οι δανειστές, και γι' αυτό η κυβέρνηση το έχει παγώσει και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και να πείσει όχι μόνο να βρεθούν ισοδύναμα αλλά να μην υπάρξει καν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα