Το δρώμενο της Γκιόστρας στη Ζάκυνθο

Το μοναδικό δρώμενο της Γκιόστρας παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στη Ζάκυνθο, από το Σωματείο Giostra Di Zante με τη συνδρομή του δήμου Ζακυνθίων. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που το δρώμενο λαμβάνει χώρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όχι την περίοδο του Καρναβαλιού, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ιππικοί αγώνες της Γκιόστρας ξεκίνησαν χθες το βράδυ στο δημαρχείο του νησιού με την έπαρση των σημαιών των χωρών που συμμετέχουν στο δρώμενο και ακολούθως την προκήρυξη της Γκιόστρας στο Πλάτωμα της Κυρίας

των Αγγέλων με παρουσίαση και επιδείξεις των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν.

Φέτος, στη Ζακυνθινή Γκιόστρα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από την Σουλμόνα της Ιταλίας και το Σαν Μαρίνο, από το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου Κεφαλονιάς και τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έκαναν γνωστό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Αρμένης, ο πρόεδρος του Σωματείου Giostra Di Zante, Διονύσης Φλεμοτόμος και ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Αρβανιτάκης.

Οι συνδιοργανωτές τόνισαν την ανάγκη να γίνει η Γκιόστρα, πλέον, θεσμός για τη Ζάκυνθο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αποτελώντας και πόλο έλξης για τους τουρίστες, πέρα από μέσο ανάδειξης του πολιτισμού, ενώ μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η προοπτική αδελφοποίησης του δήμου με το Σαν Μαρίνο, όπως συνέβη και με τον δήμο της Σουλμόνας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα