Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

Ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό που τοποθετείται μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, μετά την απόσυρση από τον Φώτη Κουβέλη, υπουργών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, με τον γραμματέα του κόμματος, Σπύρο Λυκούδη να απέχει. Αμέσως μετά, με γραπτή του ανακοίνωση, ο Φώτης Κουβέλης

σημείωσε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», προσθέτοντας πως «η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική πολιτική και στην αναζήτηση λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα». Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι τώρα, ανέφερε ότι, εντός της ημέρας, θα υποβάλλει την παραίτησή του και αμέσως μετά θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο 29 Ιουνίου θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Την ίδια ώρα, Μαξίμου και Ιπποκράτους αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ συνάντηση των δυο ανδρών είναι πιθανή ακόμη και απόψε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι συζήτησαν, αλλά είναι προφανές ότι τους απασχόλησαν οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά τις οποίες ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό, που τοποθετείται τα επόμενα 24ωρα.

Τη διάχυτη ανησυχία των επενδυτών στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων αντικατοπτρίζει η ελεύθερη πτώση στο 6,11% του γενικού δείκτη κατά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Μέλη της ΔΗΜΑΡ

Ως άλμα στο κενό χαρακτηρίζουν τέσσερα μέλη της Εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ την απόφαση του κόμματος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Η ΔΗΜΑΡ τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρύθμισεων εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας απο την κρίση αποδομεί την ιδέα της αριστερής ευθύνης επιστρέφοντας ουσιαστικά στον αριστερό αρνητισμό ως μια πιο ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβέρνηση συμμετοχή, δεν έχει ακροατήριο και είναι αυτοκτονικό ως προς το αποτέσλεσμα του.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι κύριοι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και η κ. Δώρα Τσικαρδάνη.

Ανακοίνωση Σύριζα

«Το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας το δρόμο της πλήρους υποταγής, γίνεται το απόλυτο δεκανίκι της δεξιάς του Σαμαρά» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκτιμά ότι «Η αρχή του τέλους της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα