Το CDES υποδέχεται στην Αθήνα η ΟΚΕ

Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης της Βραζιλίας (CDES) υποδέχεται στην Αθήνα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), στην προσπάθειά της να συμβάλει στην προώθηση αποτελεσματικών συνεργασιών μεταξύ της χώρας μας και άλλων κρατών σε διάφορους τομείς και στη βάση μνημονίων συνεργασίας που έχει συνάψει με τις ΟΚΕ των κρατών αυτών.

Οι συναντήσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Ιουνίου
2013, στην Αθήνα, στα γραφεία της Επιτροπής. Στη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Επικεφαλής της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας θα είναι ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων της χώρας αυτής Μαρτσέλο Νέρι (Marcelo Neri), ο οποίος έχει ορισθεί από την Πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ (Dilma Vana Rousseff) να την εκπροσωπήσει. Την αντιπροσωπεία θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της ΟΚΕ Ελλάδος Χρήστος Πολυζωγόπουλος, οι αντιπρόεδροί της, καθώς και άλλα στελέχη της ΟΚΕ.

Η ατζέντα της συνάντησης συμπεριλαμβάνει τις Στρατηγικές για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, καθώς και την κληρονομιά των μεγάλων αθλητικών γεγονότων (Η Βραζιλία θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και η αντίστοιχη ελληνική εμπειρία του 2004 θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη).

Στο τέλος των εργασιών θα ανακοινωθεί η Τελική Δήλωση της Συνάντησης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τις μελλοντικές κοινές δράσεις των δύο θεσμικών οργάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα