Υγεία: πιο πολλοί οι διευθυντές από τις κλινικές

Στη χώρα των θαυμάτων που λέγεται Ελλάδα, μία ακόμα στρέβλωση καταγράφεται στο χώρο της υγείας, οι διευθυντές γιατροί είναι σχεδόν τριπλάσσιοι από τις κλινικές που διαθέτουν τα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη καταγραφή του Υπουργείου Υγείας , οι συντονιστές διευθυντές γιατροί ξεπερνούν τους 5.000 σε σύνολο περίπου 10.000 μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Οι 5.000 διευθυντές προϊστανται 2.000 κλινικών και εργαστηριακών τμημάτων,στα 136 δημόσια νοσοκομεία αποτελλώντας ένα ακόμα αρνητικό παγκόσμιο φανόμενο.

Παρόδοξο
είναι επιπλέον το γεγονός ότι μόνο 1.600 από τους 5.000 έχουν αξιολογηθεί για την θέση κατόπιν ανοιχτής προκήρυξης. Για απαρχαιωμένο σύστημα που λειτουργεί εις βάρος της οικονομίας, των ασθενών αλλά και των ίδιων των γιατρών, έκανε λόγο μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρίας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, Νίκος Μαρουδιάς, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επαναξιολόγησης όλων των γιατρών του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ.Μαρουδιά η καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης, θα αποτελεί το κίνητρο για την καλύτερη επιστημονική κατάρτιση του γιατρού που θα έχει ως αποτέλεσμα ποιοτικότερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα