«Θα υπερκαλύψουμε τον στόχο της τρόικα»

Την εκτίμηση του ότι έως το 2015 οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα έχουν αποχωρήσει θα έχουν φθάσει τις 190 χιλιάδες, υπερκαλύπτοντας τον στόχο των 150 χιλιάδων που έχει θέσει η τρόικα, εξέφρασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης, για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στο αμφιθέατρο του Αθήνα

9,84 στο Γκάζι.

Ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στο υπερτροφικό -όπως το χαρακτήρισε- δημόσιο, τονίζοντας ότι καλύτερα να κατηγορηθούμε για καθυστέρηση παρά για αποτυχία και είπε ότι μέσω της αξιολόγησης, η οποία θα γίνεται δύο φορές το χρόνο, θα επέλθει ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μέτρο της κινητικότητας και χαρακτήρισε εφιάλτη για τον κρατικό μηχανισμό την μεγάλη συρρίκνωση του δημοσίου, όταν αυτή πραγματοποιείται με οριζόντιες αποφάσεις.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης τάχθηκε υπέρ του μέτρου της κινητικότητας, ωστόσο άσκησε κριτική στο νόμο "Καλλικράτη" λέγοντας ότι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τις ελεγκτικές διαδικασίες που έχει θεσπίσει και πρότεινε τα Υπουργεία να κρατήσουν επιτελικό χαρακτήρα και να προωθηθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσω των ΚΕΠ, η οποία θα μειώσει και τα φαινόμενα διαφθοράς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τόσο ο Υπουργός όσο και ο Δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα καυστικοί εναντίον της σημερινής μορφής του συνδικαλισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα