«Χαράτσι» και στις γαλλικές ομάδες!

«Βαθιά το χέρι στην τσέπη» θα αναγκαστούν να βάλουν όσες ομάδες της Γαλλίας έχουν συμβόλαια παικτών άνω του ενός εκατ. ευρώ ετησίως με νομοσχέδιο που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει την επιβολή φόρου ύψους 75% σε εταιρίες που πληρώνουν υπαλλήλους με ένα εκατ. ευρώ και άνω ετησίως, θα εφαρμοστεί και στο ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, στην προκειμένη περίπτωση οι υπάλληλοι είναι οι ποδοσφαιριστές.
Μάλιστα, αυτή την κίνηση της γαλλικής κυβέρνησης έσπευσε
να υπερασπιστεί η υπουργός Αθλητισμού, Βαλερί Φουρνιρό: «Όσες εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν ένα εκατ. ευρώ και πάνω ετησίως, υπαλλήλους τους, επηρεάζονται από το νομοσχέδιο. Αυτή είναι μία έκτακτη κίνηση, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χρέους της χώρας».
Αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, υπάρχουν 112 ποδοσφαιριστές που αμείβονται με πάνω από ένα εκατ. ευρώ ετησίως και σύμφωνα με στοιχεία από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, το ποσό που θα αντλήσουν τα δημόσια ταμεία από τη φορολογία του 75% θα είναι της τάξης των 82 εκατ. ευρώ ετησίως.
Keywords
Τυχαία Θέματα