Θα το κάνω, αν το κάνεις

Φέτος, στις 23 Μαρτίου στις 20.30, η Ώρα της Γης 2013 αλλάζει και αφήνει απτή κληρονομιά σε όλους μας. Αυτό είναι το φετινό κάλεσμα-πρόκληση της WWF για την Ώρα της Γης, με σύνθημα «Φέτος δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή! Θα το κάνω, αν το κάνεις»!

Μέχρι στιγμής οι 42 Δήμοι της χώρας, που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2013, δεσμεύονται, μεταξύ άλλων, για δημιουργία κοινωνικών λαχανόκηπων και θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, πεζοδρομήσεις πολυσύχναστων οδών, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά

παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών.

Στις 8.30 το βράδυ θα σβήσουν για μία ώρα τα φώτα και στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, το οποίο συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο, ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας στην παγκόσμια κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Με την Ώρα της Γης συντονίζεται ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο από τις 20.30 έως τις 21.30, θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα στα εξής δημοτικά κτίρια: Αθηνάς 63 (Πλατεία Κοτζιά), Λιοσίων 22 (Γενική Γραμματεία του Δήμου), Αθηνάς 16 (Πλατεία Καραμάνου), καθώς και στα κτίρια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου.

Την οικολογική του ευαισθησία θα δείξει σήμερακαι το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, με τα φώτα να σβήνουν από τις 8:30-9:30.

Το μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων δεν θα φωταγωγηθεί για μια ώρα ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία της χώρας μας και του πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Κάνε τη δική σου πρόκληση στο www.wwf.gr και ανέβασε το βίντεο στο you tube. Ανέβασε το βίντεο αυτό στον λογαριασμό σου στο YouTube. Αν έχεις έναν λογαριασμό gmail, τότε έχεις αυτόματα και λογαριασμό στο YouTube!
Πήγαινε στο youtube.com/earthhour. Πάτησε το γαλάζιο κουμπί "LANGUAGE" που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης και επίλεξε Ελλάδα και Ελληνικά.
Βρίσκεσαι πλέον σε Ελληνικό περιβάλλον! Εδώ, εκτός από το να δημιουργήσεις τη δική σου πρόκληση, μπορείς να δεις και να αποδεχθείς άλλες προκλήσεις!
Για να δημιουργήσεις τη δική σου πρόκληση επίλεξε το γαλάζιο κουμπί «Δημιουργία πρόκλησης» που βρίσκεται κάτω δεξιά.

Μη ξεχνάς να μοιραστείς την πρόκλησή σου με φίλους στο Facebook ή στο Twitter και φυσικά να σβήσεις τα φώτα το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30!

Ορισμένες από τις προκλήσεις:
Χάρισε ένα αντικείμενο που δε χρειάζεσαι!
Πρασίνισε το μπαλκόνι σου!
Χρησημοποίησε ΜΜΜ, ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου!
Σκέψου από τα πράγματα που πετάς ή δε χρησιμοποιείς, τι αξία μπορεί να έχουν για κάποιον άλλον. Μήπως ένα βιβλίο που διάβασες και σκονίζεται σε ένα ράφι, μπορεί να είναι ένα νέο ταξίδι γνώσης για κάποιον;
Η κηπουρική στο μπαλκόνι είναι εύκολη και φθηνή. Ξεκίνα από κάτι απλό και στη συνέχεια θα βρεις τον πράσινο δρόμο σου.
Είναι πιο ασφαλές... Μπορείς να το κάνεις διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, ή παραδομένος στην αγαπημένη σου μουσική... Μπορείς ακόμα και να κοιμηθείς, αν τον έχεις ‘στο τσεπάκι'... Και βέβαια κοστίζει λιγότερο. ...Ε, τότε τι διστάζεις;

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα