Τεστ κυβερνητικής συνοχής

Με το χρόνο να εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας, τόσο με την τρόικα, όσο και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά, αύριο κατατίθεται στη βουλή το σχέδιο του προϋπολογισμού με τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το σαββατοκύριακο. Κρας τεστ για τη συνοχή

της τρικομματικής κυβέρνησης, η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή, επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και Λιμανιών. Σήμερα συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου για να γνωμοδοτήσει επί των νέων περικοπών στις συντάξεις που προωθούνται προς ψήφιση στη βουλή.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν δέχονται τη ρύθμιση ως έχει. Το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος προανήγγειλε πως θα εισηγηθεί την υπερψήφιση των μέτρων.

Το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα και γενικότερα η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα