Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις αποζημιώσεις

Αντιδράσεις και στα γερμανικά ΜΜΕ μετά το κατηγορηματικό όχι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα.

Με συγκεκριμένους αριθμούς περιγράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα,

την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα».

Απάντηση στον κ. Σόιμπλε έδωσε ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως είναι θέμα της διεθνούς δικαιοσύνης και πως «κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».

«Ανιστόρητο», χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Μανώλης Γλέζος που έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το ζήτημα χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του μνημείο αυταρχισμού και άγνοιας της ιστορίας του Β΄Παγκόσμιου πόλεμου. «Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους υποδείξεις. Η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις, οι οποίες όμως είναι ένα ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα