Συνταγογραφούσαν σε αποβιώσαντες

Γιατρούς, που συνταγογραφούσαν σε αποβιώσαντες, ή ακόμα και εν αγνοία ασθενών, εντόπισε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια πολύμηνης έρευνας από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Από τα έως στιγμής στοιχεία των περιπτώσεων απάτης που εξιχνιάσθηκαν, προκύπτει ότι η ζημία εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε η δυνατότητα συνταγογράφησης

σε ασφαλισμένους, που είχαν αποβιώσει, εφόσον οι Αριθμοί Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τους δεν είχαν διαγραφεί από το σύστημα «e-syntagografisi». Εξακριβώθηκε ότι 51 γιατροί είχαν συνταγογραφήσει σε αποβιώσαντες ασφαλισμένους, ή συνταξιούχους του ΝΑΤ, το διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου 2012.

Επιπλέον, εντοπίστηκε πλήθος συνταγών, τουλάχιστον 2.585, που είχαν συνταγογραφηθεί σε αποβιώσαντες συνταξιούχους του ΙΚΑ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ ήδη διενεργούνται αυτοτελείς Προκαταρκτικές Εξετάσεις από Πταισματοδίκες Αθηνών - Πειραιώς, ενώ για τους αντίστοιχους του ΙΚΑ, λόγω του μεγάλου τους αριθμού, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα