Μέτωπο κατά των ναρκωτικών

Τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα Κέντρου Προένταξης Τοξικοεξαρτημένων Ατόμων, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και ως προσωρινός ξενώνας για αστέγους στη λεωφόρο Αθηνών, ανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι άστεγοι και οι τοξικομανείς έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση και οι κάτοικοι της πόλης στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα σημεία της», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με

θέμα «Χρήση ναρκωτικών και θάνατος στο δρόμο. Για πόσο ακόμα;», στηνοποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Πνευματικών Ιδρυμάτων του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία για την έως τώρα στάση της λέγοντας: «Υπάρχει μια τεράστια υποκρισία στο ζήτημα της διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών» και πρόσθεσε: «Προτιμάει η πολιτεία να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πόλης και των χρηστών παράνα συζητήσει το θέμα της ελεγχόμενης χρήσης». Ακόμη τόνισε πως: «Ό,τι κάναμε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο χιονιά θα το κάνουμε πλέον καθημερινά δίνοντας έμφαση σε τρία σημεία στο Κέντρο».

Ο κ. Καμίνης μαζί με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη, τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο, τον πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών ΤεχνώνΓιώργο Χαρβαλιά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Χουβαρδά, προανήγγειλαν κοινή δράση και συνεργασία προκειμένου όπως τόνισαν «να καθαρίσουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πρωτεύουσας από το παρεμπόριο και τα ναρκωτικά».

Οι πρυτάνεις πρότειναν, μεταξύ άλλων, τα κτήρια που βρίσκονται στην ιδιοκτησία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων καθώς και της Εκκλησίας, που βρίσκονται υπό κατάληψη, να δοθούν για την κάλυψη αναγκών αστέγων, ενώ ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Σπύρος Ευαγγελάτος, είπε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την περίφραξη του κτηρίου της Ακαδημίας.

Ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε επίσης ότι εφεξής ο Δήμος θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του στις περιοχές του Πολυτεχνείου, της οδού Μασσαλίας, του Εθνικού Θεάτρου καθώς και στην οδό Πατησίων, πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Τέλος, όλοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να καταπολεμήσει πιο δραστικά το θέμα των ναρκωτικών και όχι μόνο με την αυστηριοποίηση των ποινών κάτι που, όπως είπαν, συζητείται τώρα σε νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα