Αυστραλία: Κέρδη και απολύσεις

Εντυπωσιακά κέρδη ανακοινώνουν τις τελευταίες ημέρες εταιρείες της Αυστραλίας αλλά και μαζικές απολύσεις. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telstra ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει 648 θέσεις εργασίας από την θυγατρική της εταιρεία Sensis που κυκλοφορεί τους Χρυσούς Οδηγούς (Yellow Pages).

Και αυτό όταν η ίδια εταιρεία

ανακοίνωσε πριν δυο εβδομάδες κέρδη ρεκόρ ύψους 1.6 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Κέρδη ανακοίνωσε και η αεροπορική εταιρεία Qantas. Για το πρώτο εξάμηνο του έτους τα κέρδη της αυξήθηκαν 164% και ανήλθαν στα 111 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο είχε παθητικό 287 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή η ANZ και η Westpac, δύο από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες τράπεζες της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι θα απολύσουν συνολικά 204 εργαζόμενούς και θα μεταφέρουν τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, στην Ινδία η ANZ και στις Φιλιππίνες η Westpac.

Να αναφέρουμε ότι η τράπεζα ΑΝΖ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1.36 δισ.δολ.

Επίσης ρεκόρ κερδών ανακοίνωσε για άλλη μία φορά και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας η Commonwealth Bank.

Όπως έγινε γνωστό τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 3,66 δισ.δολ.

Αύξηση κερδών κατά 300% είχε και το εκδοτικό συγκρότημα Φέρφαξ σε σχέση με πέρυσι. Τα κέρδη του ανήλθαν στα 386. 3 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως όμως γιατί πούλησε περιουσιακά του στοιχεία. Και η Φέρφαξ προέβη πέρυσι σε μαζικές απολύσεις καθώς μειώνονται τα έσοδα των εφημερίδων της.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα