Ρέγκλινγκ: «Οι Έλληνες υποφέρουν τα μέγιστα»

Ο πληθυσμός της Ελλάδας «υποφέρει τα μέγιστα από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής» αναφέρει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και τονίζει πως για τον λόγο αυτόν, εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι «η διακοπή των μεταρρυθμίσεων».

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο Ρέγκλινγκ εκτιμά ότι «θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος» για να βγει η Ελλάδα

από την κρίση».

Παράλληλα, ο κ. Ρέγκλινγκ, θεωρεί ότι η Κύπρος συνιστά κίνδυνο για το σύνολο της ευρωζώνης και ότι οι αποφάσεις για το θέμα πρέπει να ληφθούν σύντομα για να αποφευχθεί μία μετάδοση της κρίσης.

«Για μένα σήμερα η Κύπρος είναι συστημική», αναφέρει, τονίζοντας πως παρά το μικρό μέγεθος της κυπριακής οικονομίας, οι οικονομικές δυσχέρειες της χώρας απειλούν να αποσταθεροποιήσουν το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ευρωζώνης.

«Οι τράπεζές της έχουν σημαντικά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Και οι αγορές παρακολουθούν από κοντά την Κύπρο. Σε περίπτωση εκτροπής, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης... μάς χρειάζεται μία απόφαση σύντομα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για την ευρωζώνη», λέει.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρεται επίσης στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στη ζώνη του ευρώ κατά τους τελευταίους μήνες: «Η Ιρλανδία βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση» ισχυρίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα