Συνεδριάζει το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις, μαζί και οι κυβερνητικές προσπάθειες άμβλυνσης των αντιδράσεων, μία ημέρα πριν από την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, μέσα στο βαρύ κλίμα που προκαλούν οι συνεχιζόμενες αντιρρήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης να ψηφίσουν ρυθμίσεις στην αγορά, μέσω της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, με πρώτη αυτή για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου

γάλακτος. Το μεσημέρι συνέρχεται με διευρυμένη συμμετοχή το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα οριστικοποιούνται όλα στο νομοσχέδιο για το γάλα, δηλώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, και υπερασπίζεται τις αλλαγές, ενώ αμετακίνητοι εμφανίζονται οι διαφωνούντες βουλευτές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι με τις πέντε ημέρες διάρκεια ζωής στο γάλα που ισχύει σήμερα περιορίζεται όχι μόνο η εγχώρια ζήτηση για αγελαδινό γάλα, αλλά και οι ελληνικές εξαγωγές, ενώ τόνισε ότι οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το φόβο απέναντι στο καινούργιο.

«Καλύτερα αντάρτης, παρά μαριονέτα. Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο» επέμεινε, μιλώντας στο Mega, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.

«Όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει, αναλαμβάνει και την ευθύνη να μη βγει η χώρα απο το μνημόνιο» δήλωνε νωρίτερα στον ίδιο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι φωνές κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, πληθαίνουν, την ίδια ώρα, όσον αφορά τους χειρισμούς του και στο θέμα των ταξί, ενώ δυσφορία εκφράζει και η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ένας υπουργός που θέλει να λέγεται μεταρρυθμιστής δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν πολιτικός παλαιάς κοπής και να ενισχύει το πελατειακό κράτος» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Να καταψηφίσουν τη ρύθμιση για το γάλα καλεί τους βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Keywords
Τυχαία Θέματα