Οι δορυφόροι εντόπισαν 300 αντικείμενα να επιπλέουν στον Ινδικό

Σύμφωνα με το Al Arabiya δορυφόροι της Ταϊλάνδης εντόπισαν 300 αντικείμενα να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό. Τα αντικείμενα είναι από 2 έως 15 μέτρα και βρέθηκαν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το σημείο των ερευνών.

Εν των μεταξύ η κακοκαιρία δυσχεραίνει το έργο των αρχών. Σήμερα το πρωί τα αεροπλάνα και τα πλοία που συμμετέχουν στις έρευνες στον ινδικό Ωκεανό έλαβαν εντολή να σταματήσουν και να γυρίσουν πίσω στις βάσεις τους. Οι έρευνες σταματούν προσωρινά εξαιτίας των κακών καιρικών

συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Στο σημείο αναζητώνται από χθες 122 αντικείμενα που επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και ενδεχομένως να είναι συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines όπως αποκάλυψαν νέες φωτογραφίες από δορυφόρο και ανακοίνωσε χθες ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χισαμουντίν Χουσεΐν είπε ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Μαρτίου από την εταιρεία Airbus Defence and Space, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, τα αντικείμενα αυτά έχουν μήκος μέχρι και 23 μέτρα και η σύστασή τους είναι από κάποιο συμπαγές υλικό.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες από δορυφόρο εμφανίζουν πιθανά συντρίμμια του Μπόινγκ σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των επιβαινόντων ξεσπούν κατά των μαλαισιανών αρχών και ζητούν «να αποσυρθεί η ανακοίνωση ότι το MH370 συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και να συνεχιστούν κανονικά οι έρευνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα