Συνεχίζεται η αιματοχυσία

Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 1.100, οι Παλαιστίνιοι στην περιοχή δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε ρεύμα και νερό, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας και ο μοναδικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας μετά τον βομβαρδισμό του από τον ισραηλινό στρατό.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε το λαό του να είναι έτοιμος

για μια παρατεταμένη εκστρατεία. Την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης προκαλεί η ισραηλινή επίθεση σε παιδική χαρά από την οποία οκτώ παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τα ξημερώματα πύραυλο στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτίριο, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα. «Λυσσασμένο σκύλο» που διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα χαρακτήρισε το Ισραήλ ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους.

Την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης προκαλεί η ισραηλινή επίθεση σε παιδική χαρά από την οποία οκτώ παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα