Μ. Σουλτς και Γ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση, αύριο, Πέμπτη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σουλτς δεν έρχεται για ζητήματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για τη διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους

δανειστές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σουλτς θέλει να διαμορφώσει ιδίαν αντίληψη για τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να τις μεταφέρει στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα συναντηθεί, επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 14:30, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, και στις 19:00, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

Εξάλλου, την Παρασκευή στην Αθήνα έρχεται ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ, για μια πρώτη συνάντηση- και όχι για να διαπραγματευθεί- με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη.

Είναι σημαντικό να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, διεμήνυσε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο κ. Ντάισελμπλουμ και είπε ότι αν μια χώρα χρειάζεται στήριξη υπάρχουν πάντα όροι και προϋποθέσεις. Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα υποστήριξε πως εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να τοποθετηθούν για το πως επιθυμούν να προχωρήσουν.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσει βήμα προς τα πίσω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα