Επιμένουν οι καθαρίστριες

Αποφασισμένες να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, επι της οδού Καραγεώργη Σερβίας, δηλώνουν οι περίπου 600 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες υπενθυμίζεται ότι έχουν «στρατοπεδεύσει» εδώ και μήνες με αντίσκηνα έξω από το υπουργείο εκφράζοντας κατα αυτό τον τόπο την αντίθεση τους στην απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να τις οδηγήσει αρχικά στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και μετά στην απόλυση. Οι καθαρίστριες αναμένουν από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

να υλοποιήσει άμεση τις δεσμεύσεις της, δηλαδή την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν από το Δημόσιο με αντισυνταγματικό τρόπο.

Δηλώνουν ότι περιμένουν άμεσα από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τις καλέσει ώστε να ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες για την επαπρόσληψή τους! Θεωρούν ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μείνουν στα χαρτιά και μέχρι την δικαίωσή τους δηλώνουν αποφασισμένες να παραμείνουν έξω από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί για τις καθαρίστριες δικαστήριο στον Άρειο Πάγο στις 24 Φεβρουαρίου μετά από προσφυγή της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών σε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωνε τον αγώνα τους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα