Συνάντηση Σι- Αμπάς

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα στο Πεκίνο με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπας και του εξέφρασε την υποστήριξή του στην δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Ο Αμπάς έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τιανανμέν.

Ο Σι χαιρέτισε τις πολιτικές ενέργειες του Μαχμούντ Αμπάς, συγχαίροντάς τον για "την διατήρηση της στρατηγικής επιλογής της ειρήνης".

Η Κίνα επιμένει "στην ανεξαρτησία της Παλαιστίνης και στην ειρηνική συνύπαρξη Παλαιστινίων και Ισραηλινών", τόνισε ο κινέζος πρόεδρος στον Αμπάς.

"Είναι αναφαίρετο δικαίωμα

του λαού της Παλαιστίνης να οικοδομήσει την δική του ανεξάρτητη χώρα, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με πλήρη κυριαρχία και αυτό είναι το κλειδί της επίλυσης του Παλαιστινιακού", επισήμανε ο Σι, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος έφτασε στο Πεκίνο χθες Κυριακή, ενώ σήμερα αναμένεται στην Κίνα για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε ερώτηση για την ταυτόχρονη παρουσία Αμπάς και Νετανιάχου στην Κίνα, ο παλαιστίνιος ηγέτες υπογράμμισε πως είναι "μια καλή ευκαιρία για να ακούσουν οι Κινέζοι και τις δύο πλευρές".

Σι και Αμπάς υπέγραψαν συμφωνίες για οικονομική, τεχνολογική και πολιτιστική συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα