Συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους

Τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων για την αναθεώρηση των δυσμενών σημείων της νέας δανειακής σύμβασης, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συναντήσεις στην Ιπποκράτους με παραγωγικούς φορείς, χωρίς την παρουσία του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος έστειλε με υπόμνημα τις θέσεις του.

«Η κοινωνική συμφωνία
μεταξύ των εταίρων έχει μεγάλη σημασία για την επομένη των εκλογών, καθώς θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα μέτρα που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, η αντικατάσταση των τελών ακινήτων από ενιαίο φόρο και η αλλαγή στον Τειρεσία.

Οι κοινωνικοί εταίροι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις, ζητώντας η μετενέργεια να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, να επανεξεταστεί η διάδοχη κατάσταση στην Εργατική Εστία και Κατοικία.

Για τεράστιο πρόβλημα ανεργίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή μέτρα.

Εν τω μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, πλην του Επικρατείας, παρουσιάζοντας οριακές αλλαγές.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας στον Αθήνα 9,84 την πρόταση Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα με τα στελέχη του, είπε " Θα δούμε το θέμα την ώρα που θα έρθει. Ο κύριος Βενιζέλος εκφράζει μια άποψη γιατί προφανώς θεωρεί ότι αυτό που προέχει είναι η ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα