Προς άρση του αδιεξόδου στα πανεπιστήμια

Θετικά – όπως όλα δείχνουν – αντιμετωπίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας, κατά τη συνάντησή τους, ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του, αρκεί να επιστρέψουν στη θέση τους, και όσοι δεν απογράφηκαν να το κάνουν άμεσα. Ο κύριος Αρβανιτόπουλος συναντάται αυτή την ώρα, και με τους εκπροσώπους του διοικητικού προσωπικού του Μετσόβιου, ενώ την οριστική απόφαση για τον τερματισμό ή όχι της απεργίας

τους, θα λάβουν σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, οι εργαζόμενοι στα δύο Ιδρύματα.

Εν τω μεταξύ, για να μη χαθεί το εξάμηνο σήμερα ψηφίζεται τροπολογία που προβλέπει ότι οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου 2014 να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν.

Κριτική στην τροπολογία άσκησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη, κάνοντας λόγο για παρασκηνιακή συμφωνία.

Στις κινητοποιήσεις των διοικητικών, νέα 48ωρη απεργία από σήμερα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σε τετράωρες στάσεις εργασίας έως και την Παρασκευή προχωρεί και το διοικητικό προσωπικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Κι ενώ αναζητείται λύση στα πανεπιστήμια, πέντε καθηγητές της Νομικής δίνουν διαλέξεις στους φοιτητές τους μέσα στο θέατρο Διάνα, προκειμένου να τους κρατήσουν ενεργούς στη διαδικασία των σπουδών. Εκατόν είκοσι φοιτητές έχουν παρακολουθήσει ως τώρα τις διαλέξεις των καθηγητών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα