Ψηφίζουν για τα φάρμακα

Το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της επίμαχης τροπολογίας για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταψηφίσει, αφού η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της θετικής ψήφου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

αναμένεται να αποχωρήσουν και το ΚΚΕ θα δηλώσει παρών.

Να αποσύρει την τροπολογία για τα φάρμακα και να αναλάβει πρωτοβουλία δεκαήμερης συζήτησης με τους φορείς κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με την ζωή και την υγεία του ελληνικού λαού» σημείωσε προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ελάφρυνση για τον ασθενή από την μείωση της τιμής των φαρμάκων.

Πρόθυμος να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσει επί της τροπολογίας και «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος» δηλώνει ο υπουργός Υγείας. «Η κυβέρνηση ψηφίζει την μειωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσει είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα» δηλωσε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να μην ψηφίσει μια διάταξη, «με την οποία μειώνονται οι τιμές στα φάρμακα» και η οποία «εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων» και κάνει λόγο για «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολυεθνικές του φαρμάκου.

«O ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πολιτικά επικίνδυνο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας, αν θέλει να μάθει τι έγινε στην υπόθεση των ναυπηγείων και να αντλήσει επιχειρήματα, να συμβουλευτεί αυτούς που ήταν δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλος με τις αμαρτωλές συμβάσεις και σήμερα βρίσκονται στο κόμμα του», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη. Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε πως το κόμμα του ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τα φάρμακα, για να αποδειχθεί - όπως είπε - ότι δεν μπορεί να είσαι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα