Συνάντηση Κέρι- Αμπάς

υνάντηση πραγματοποίησαν την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς όπου συζήτησαν την επανεξέταση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη συνάντηση μεταξύ Κέρι και Αμπάς «εποικοδομητική», λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατεύθυνση προς την ειρήνη και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία προκειμένου να υπάρξει μια ακόμα καλύτερη πορεία στο μέλλον». Παρά το γεγονός ότι, κατά

τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε οικονομικά ζητήματα, οι ευρύτερες συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο τρόπο με τον οποίο μπορεί «να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα» προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Κέρι πρόκειται να πραγματοποιήσει την Δευτέρα χωριστές συναντήσεις με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Σαλάμ Φαγιάντ και τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες. Την Τρίτη αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προτού μεταβεί στο Λονδίνο για να παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G8. Αργότερα θα ταξιδέψει τόσο στη Νότια Κορέα όσο και στην Κίνα, ενώ θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις 15 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα