Συναντήσεις Αναστασιάδη με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων έχει από το πρωί κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας

εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη τη σταθερή υποστήριξή του στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες αναφέροντας παράππηλα πως: « Δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής κυρίως πλευράς, διότι στους δυο πρώτους γύρους των συνομιλιών δεν υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις. Δεν υπήρξε ούτε καν η καταγραφή των μέχρι σήμερα συγκλίσεων, προκειμένου να περάσουμε σε έναν ουσιαστικό τρίτο γύρο συνομιλιών».

Ο κ. Αναστασιάδης είχε πριν από λίγο συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους κ. Καμμένο, Κουτσούμπα και Κουβέλη.

Ο κ. Καμμένος έθεσε τρία θέματα στον κ. Αναστασιάδη «με τα οποία συμφωνήσαμε» όπως είπε και αφορούν την απόδοση στη Βουλή της Κύπρου των αρχείων του Φακέλου της Κύπρου, που βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, την υπογραφή συμφωνίας για τις ΑΟΖ και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν Ελλάδα και Κύπρος σε σχέση με τα μέτρα που θέλει να πάρει κατά της Ρωσίας, η ΕΕ.

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να αρνείται να δώσει τα αρχεία, όταν ο ελληνισμός ενημερώνεται πλέον από τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Φόρεϊν Όφις, τα οποία έχουν ανοίξει μετά από τόσα χρόνια».

«Όσο συνεχίζεται η τούρκικη αδιαλλαξία και επιθετικότητα, τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και το περίφημο "κοινοτικό κεκτημένο" βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του Κυπριακού, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ από την άλλη μεριά η όλο και περισσότερο και μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα