Συμφωνία για την καταπολέμηση της ανεργίας

Σε συμφωνία να υπάρχει διαρκής επικοινωνία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας, προχώρησε η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας τόνισε οτι η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος , ώστε να ανεβεί από το 9% του ΑΕΠ στο 14% του ΑΕΠ», ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει κείμενο εργασία.

«Η οικονομία δείχνει σημάδια

ανάπτυξης. Το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου ανάπτυξης με στόχο να μην υπάρξει ο ηθικός κίνδυνος, δηλαδή να δικαιωθούν οι μπαταχτσήδες, και δεύτερον να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών έως το τέλος του έτους κατά 1- 1,5%, υπό την προϋπόθεση ότι και οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς και θα υπάρχει ταμειακή ισορροπία στο σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα