Η Ελλάδα οφείλει να βρει διέξοδο

Εναπόκειται στην Ελλάδα να κινηθεί σε ό,τι αφορά το αδιέξοδο για τις μεταρρυθμίσεις, φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνάντηση που έχε νωρίτερα σήμερα με την ηγεσία του κόμματός της. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η κ. Μέρκελ δήλωσε στους παριστάμενους ότι σχετικά με την Ελλάδα,

δεδομένης της αβεβαιότητας, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέρα με τη μέρα. Η Καγκελάριος Μέρκελ είναι ανοιχτή για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εάν ο ίδιος το επιθυμεί, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα. Όπως διευκρίνισε πάντως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβερνησης για δημοψήφισμα, δεν γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», από την συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, ενώ κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η καγκελάριος «συμμετέχει στην διπλωματία για την κρίση».

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος και υπουργόςΟικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ θα συνομιλήσουν για την ελληνική κρίση περίπου στις 14:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια θα ενημερώσουν από κοινού τους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η καγκελαρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα