Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τσέιμπερς

Την επανεμφάνισή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 12 χρόνια αναμένεται να κάνει ο Ντουέιν Τσέιμπερς στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός δρομέας ο οποίος είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 κατακτώντας την τέταρτη θέση, δεν έχει ξανασυμμετάσχει έκτοτε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, αφού είχε βρεθεί επανειλημμένα ντοπαρισμένος και του είχε επιβληθεί ο δια βίου αποκλεισμός από την Βρετανική Επιτροπή.

Ο

Τσέιμπερς είχε τιμωρηθεί αρχικά από την IAAF με διετή αποκλεισμό για συστηματικό ντόπινγκ, όμως η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή έχοντας διαφορετική οπτική στο θέμα, εξάντλησε την αυστηρότητά της. Στον 34χρονο πλέον, αθλητή επιβλήθηκε δια βίου αποκλεισμός, απόφαση που σήμανε το τέλος της ολυμπιακής του καριέρας.

Ο ίδιος πάντως, ενόψει και των Αγώνων που πρόκειται να γίνουν στην πατρίδα του, δεν εγκατέλειψε το όνειρο της επιστροφής στους στίβους σε ολυμπιακή διοργάνωση και δικαιώθηκε. Κατέφυγε στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο έκρινε πως η απόφαση της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής με βάση τους διεθνείς κανόνες είναι παράνομη.

Ο σπρίντερ, ο οποίος δεν συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, αναμένεται να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη βρετανική ολυμπιακή ομάδα που θα ανακοινωθεί, χάρη στη νίκη του στα δοκιμαστικά του Μπέρμιγχαμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα