Κύμα καύσωνα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης κάλεσε τις αρχές της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

Η Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων ζήτησε από τους εργοδότες να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους των οποίων η υγεία απειλείται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα συνδικάτα προειδοποίησαν τον πρωθυπουργό της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, Νερμίν Νίκσιτς και τον υπουργό Κοινωνικής

Πρόνοιας, Βιέκοσλαβ Τσάμπερ ότι με βάση τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο θερμός των τελευταίων 120 ετών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και ζήτησαν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες οι υπηρεσίες έκτακτης ιατρικής βοήθειας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν μεγάλο αριθμό περιστατικών σε όλη τη χώρα.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στο νότιο τμήμα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, όπου το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

«Ο Ιούνιος ήταν ο πιο θερμός μήνας από τότε που άρχισε η μέτρηση της θερμοκρασίας, δηλαδή των τελευταίων 120 χρόνων», δήλωσε ο κλιματολόγος Ζέλικο Μαϊστόροβιτς τονίζοντας ότι και το επόμενο δεκαπενθήμερο δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα