Μηταράκης: Στόχος να έρθουν επενδύσεις και κεφάλαια στην Ελλάδα

12:53 3/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Έχουμε λίγο χρόνο για να παράξουμε και να δείξουμε απτά αποτελέσματα», δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

«Το στοίχημα είναι να επιτευχθεί σταθεροποίηση και ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Αυτή η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές της», ξεκαθάρισε ο κ. Μηταράκης τονίζοντας παράλληλα ότι αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

και στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

«Συζητάμε τις αναγκαίες τροποποιήσεις των όρων του προγράμματος, οι οποίες από μόνες τους δεν θα βελτιώσουν το πρόγραμμα, εάν δεν καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα μας», επεσήμανε ο υφυπουργός και τόνισε εκ νέου την ανάγκη άμεσα το φορολογικό σύστημα να γίνει σταθερό.

«Κομβικός στόχος, όπως είπε ο ίδιος, είναι να έρθουν επενδύσεις και κεφάλαια στην Ελλάδα και η χώρα να γίνει φιλική στην επιχειρηματικότητα. Οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοικτές για τους επενδυτές.

Αναφερόμενος στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες σημείωσε ότι προωθείται η δημιουργία τους με προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, σημαντικό κρίνεται από τον ίδιο η επιστροφή του εξαγωγικού ΦΠΑ, αλλά και η προ αδειοδότηση στην διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί μέσω αυτής επιτυγχάνεται αύξηση της αξίας για την κρατική περιουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα