Στους δρόμους για την κινητικότητα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, με αιχμή την κινητικότητα. Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξε για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ στις 11 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας

των δήμων. Νέα απεργία για σήμερα αποφάσισε και το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών. Στις 9.30 το πρωί θα συναντηθεί εκ νέου αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών. Όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έως το τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί στο καθεστώς και η Δημοτική Αστυνομία.

Για την δημοτική αστυνομία υπήρξε διαβεβαίωση ότι από τους 3 χιλιάδες 500 δημοτικούς αστυνομικούς οι 3 χιλιάδες 100 θα πάνε στην αστυνομία , ενώ οι υπόλοιποι 400 θα επιστρέψουν πίσω στους δήμους.

Να προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στον Δημόσιο Τομέα και από αυτήν να προκύψουν τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και να αντιμετωπιστούν διαφορετικά όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκε με με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία το ΠΑΣΟΚ ζητά να ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και έχουν δυνατότητες προσφοράς.


Έντονη ήταν και η αντίδραση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Βαγγέλη Καργούδη τόνισε ότι το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ό,τι γίνεται γίνεται χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με τους Δήμους και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «αν έχουμε απολύσεις 1000 υπαλλήλων του δήμου, θα δώσουμε τα κλειδιά στο Πρωτοδικείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα