Στον εισαγγελέα ο Ι. Κούβελος

Στον εισαγγελέα εφετών παραπέμπεται ο Ισίδωρος Κούβελος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, μετά την αποκάλυψη της μεταφοράς 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε τράπεζα του Λονδίνου, η οποία δεν είχε δηλωθεί στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες της βουλής Βαγγέλης Αργύρης έχει στα χέρια του πορίσματα

για τα 12 από τα 24 πολιτικά πρόσωπα που αναγράφονται στη λίστα του υπουργείου οικονομικών για εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Σε ότι αφορά τα 12 πρόσωπα δεν προκύπτει προβλήματα καθώς όλα τα εμβάσματα έχουν δηλωθεί. Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Αργύρη ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος θα παραπεμφθεί επίσης στον εισαγγελέα εφετών γιατί δεν υπέβαλε πόθεν έσχες όπως υποχρεούται. Για τα υπόλοιπα 11 πολιτικά πρόσωπα ο έλεγχος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα του υπουργείου οικονομικών με τα 24 άτομα συμπεριλαμβάνονται 5 εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα -2 ευρωβουλευτές και 3 βουλευτές- ενώ μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται και δυο υπεύθυνοι οικονομικών μικρότερων κομμάτων που δεν εκλέχθησαν και εμφανίζουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα