«Στόχος μία εναλλακτική Ευρώπη»

Εναντίον των «ζηλωτών του νεοφιλελευθερισμού» καταφέρεται με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με στόχο μια εναλλακτική Ευρώπη πάνω σε δημοκρατική και προοδευτική βάση. Ο κ. Τσίπρας ασκεί έντονη κριτική στις ηγεσίες των κρατών, καθώς και στην
Ε.Ε. για τον τρόπο αντίδρασής τους στο φαινόμενο της ανεργίας και ιδιαιτέρως των νέων και στην μετατροπή του ευρωπαϊκού ονείρου σε εφιάλτη.
«Περισσότεροι από 1000 νέοι προστίθενται κάθε μέρα στις τάξεις των ανέργων στην ήπειρο, με τη στρατιά όσων δεν έχουν εργασία να έχει ανέβει σε περισσότερους από 10 εκατομμύρια την τελευταία τετραετία. Οι ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού έχουν αναποδογυρίσει τις ζωές των λαών, με τις πολιτικές διαρθρωτικών προσαρμογών που εφαρμόζουν να χρησιμεύουν ως μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης που μεταφέρει το ρίσκο στους ώμους των απλών εργατών και των νέων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τονίζει 'οτι παρά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η λιτότητα έχει σημειώσει επιτυχία, ο προϋπολογισμός του 2014 επιβάλλει νέες περικοπές δημοσίων δαπανών και περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας. «Η οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή είναι πρωτοφανής εν καιρώ ειρήνης» προσθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα