Νέες κινητοποιήσεις

Πορεία, αυτή την ώρα, από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου προς το αστυνομικό τμήμα πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι έχει γίνει άλλη μία προσαγωγή συμπολίτη τους. Εν τω μεταξύ, σε συμφωνία να υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στην Εισαγγελία, τους κατοίκους Ιερισσού και την Αστυνομία με στόχο την αποφυγή τυχόν μελλοντικών εντάσεων, ανάλογων των χθεσινών επεισοδίων, στη Χαλκιδική, κατέληξε η σύσκεψη φορέων, που έγινε σήμερα στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος

της Εισαγγελίας εγγυήθηκε ότι, επιβλέπει την τήρηση της νομιμότητας, την εφαρμογή των νόμων και την τήρηση του Συντάγματος.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στόχος είναι η αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως μεταδίδει το thesstoday, θετική είναι από τους εκπροσώπους των κατοίκων της Ιερισσού η αποτίμηση της σύσκεψης.

Η σύσκεψη, παρά το γεγονός ότι στην αρχή διέρρευσαν φήμες για ματαίωσή της, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προισταμένου της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης Παναγή Γιαννάκη, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της πολεμικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην περιοχή, μετά και τα χθεσινά επεισόδια.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των κατοίκων και των νομικών τους συμβούλων, ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χόνδρος, εκ μέρους της αστυνομίας καθώς και νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας χρυσού ο οποίος, ωστόσο, δεν είπε το παραμικρό σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες
Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου οι τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση.

Η δίκη των τεσσάρων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αναβλήθηκε για τις 20 Μαρτίου.

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ασυρμάτων.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου πεντακόσιοι συμπολίτες τους, οι οποίοι υποδέχτηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα